ArcheoLoon 2019

ArcheoLoon 2019

Tijdens de Nationale Archeologiedagen wordt op zondag 13 oktober in Loon op Zand ArcheoLoon 2019 georganiseerd, een evenement met lezingen, expositie van archeologische vonsten en de mogelijkheid voor bezoekers om archeologische vondsten te laten beoordelen door deskundigen. Er zijn ook speciale activiteiten voor de jeugd. Belangstellenden kunnen zich tijdens ArcheoLoon 2019 aanmelden voor een herstart van de afdeling Midden-Brabant van de AWN – de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie. ArcheoLoon 2019 vindt plaats op zondag 13 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur in “In den Uilenhoek”, Weteringstraat 17a in Loon op Zand. Parkeren kan niet in de Weteringstraat, wel op het Oranjeplein of bij de Wetering (Ecliptica).

Flyer

Inwoners van en mensen die betrokken zijn bij Loon op Zand zijn welkom op zondag 27 oktober van 15:30 – 20:30 uur in ‘t Uilennest aan de Weteringstraat 17a te Loon op Zand. Op zondag 27 oktober is het precies 75 jaar geleden dat op deze datum in 1944 de aanval op de kern Loon op Zand door de geallieerde troepen werd ingezet.
Na de Herdenkingsviering in de kerk vervolgen we het inwonerprogramma voor de kern Loon op Zand.

Dit programma omvat: uitvoeringen van Muziekvereniging Concordia en Liedertafel Echo der Duinen, vertellingen van oorlogsverhalen, vertoning van filmbeelden en het gezamenlijk nuttigen van een eenvoudige maaltijd uit een originele US Army veldkeuken uit 1944. Binnen is een presentatie van rekwisieten uit de Tweede Wereldoorlog en buiten staan enkele militaire voertuigen opgesteld. In loon op Zand staan bij Het Witte Kasteel, in de Kasteellaan en bij de kerk grote foto’s waarop de oorlogsschade te zien is die deze panden in de tweede Wereldoorlog hebben opgelopen.

Uit de duinkoerier

Archieven